Jeugdkamp Krimpen

Jeugdkamp Krimpen wordt georganiseerd met als doel een fantastische kampeervakantie te organiseren vanuit een christelijke achtergrond voor alle jeugd uit Krimpen aan de Lek en omstreken.

Kampweek
Jeugdkamp Krimpen organiseert al vanaf eind jaren 60 kampweken voor kinderen in de leeftijd van 8 t/m 14 jaar (met als grens 2e klas VO).
Dit jaar gaan we voor de 51e keer op kamp naar onze kamplocatie in Waalre. Naast de vele hectare bos rondom ons terrein kunnen wij ook gebruik maken van de prachtige heide.
De kampweek van 2021 wordt gehouden van 21 t/m 28 augustus 2021. De inschrijving voor dit jaar is gesloten. De inschrijving voor Jeugdkamp Krimpen 2022 zal begin april plaatsvinden. Hierover leest u later meer.

Leiding tijdens de kampweek
De leidinggroep bestaat dit jaar uit 28 mannen en vrouwen. Vier leiding zullen de taken in de keuken op zich nemen, Twee leiding is verantwoordelijk voor het materiaal. Verder hebben we opgeleide (kinder)EHBO’ers en beschikken we over BHV’ers. De overige leiding wordt verdeeld over de corveegroepjes. Zij zijn verantwoordelijk voor de kinderen in hun groepje.

Het bestuur draagt de eindverantwoordelijkheid over de kampweek.

Veiligheid tijdens de kampweek
Wij houden ons aan de richtlijnen van de overheid. Al onze leiding vult de dag van de start van de kampweek de gezondheidsverklaring in. Verder is onze kampleiding of volledig gevaccineerd of is er getest voor toegang. Hierdoor kunnen wij de 1,5 meter tijdens de kampweek loslaten. Wij zullen tijdens de kampweek zoveel mogelijk in onze bubbel blijven. Hier is het programma ook op aangepast. De kinderen leveren voor het naar binnen gaan van de bus een gezondheidsverklaring in. Zijn alle vragen met ‘nee’ beantwoord, kan uw kind deelnemen aan de kampweek en plaats nemen in de bus.

Al onze leiding is in het bezit van een verklaring omtrent gedrag.

De kinderen worden ingedeeld in een ‘corveegroep’ waar drie groepsleiding aan gekoppeld worden. Deze leiding zijn de eerste inspreekpunt voor de kinderen. De kinderen slapen in tenten op een afgesloten terrein. Toch vinden wij het belangrijk dat wij 24 uur per dag een oogje in het zeil kunnen houden. Daarom hebben wij de hele nacht door (in ploegendienst) minimaal twee groepsleiders op het veld staan. Wij staan dus letterlijk dag en nacht voor onze kinderen klaar!