Over ons

Jeugdkamp Krimpen wordt georganiseerd met als doel een fantastische kampeervakantie te organiseren vanuit een christelijke achtergrond voor alle jeugd uit Krimpen aan de Lek en omstreken.

Kampweek
Jeugdkamp Krimpen organiseert al vanaf eind jaren 60 kampweken voor kinderen in de leeftijd van 8 t/m 14 jaar (met als grens 2e klas VO).
Dit jaar gaan we voor de 54e keer op kamp, dit jaar naar onze kamplocatie in Mierlo. Naast de vele hectare bos rondom ons terrein kunnen wij ook gebruik maken van de 3 prachtige speelvelden op ons eigen terrein.

Leiding tijdens de kampweek
De leidinggroep bestaat dit jaar uit ongeveer 25 mannen en vrouwen. Twee leiding zullen de taken in de keuken op zich nemen, Twee leiding is verantwoordelijk voor het materiaal. Verder hebben we opgeleide (kinder)EHBO’ers en beschikken we over BHV’ers. De overige leiding wordt verdeeld over de corveegroepjes, zij zijn verantwoordelijk voor de kinderen in hun groepje.

Het bestuur draagt de eindverantwoordelijkheid over de kampweek.

Veiligheid tijdens de kampweek
De kinderen worden ingedeeld in een ‘corveegroep’ waar twee tot drie groepsleiding aan gekoppeld worden. Deze leiding zijn de eerste inspreekpunt voor de kinderen. De kinderen slapen in tenten op een afgesloten terrein. Toch vinden wij het belangrijk dat wij 24 uur per dag een oogje in het zeil kunnen houden. Daarom hebben wij de hele nacht door (in ploegendienst) minimaal twee groepsleiders op het veld staan. Wij staan dus letterlijk dag en nacht voor onze kinderen klaar!

Al onze leiding is in het bezit van een verklaring omtrent gedrag.