Jeugdkamp Krimpen 2020 geannuleerd

Beste kampgangers,

De afgelopen maanden hebben we de ontwikkelingen rondom het COVID-19 virus steeds goed in de gaten gehouden. We hebben gekeken naar mogelijkheden om dit jaar ‘gewoon’ op kamp te kunnen gaan. En dit wilden we weloverwogen doen. Daarom duurde het even voordat de knoop werd doorgehakt.

Onze belangrijkste vraag was steeds: ‘kunnen we een kamp organiseren waarin we de veiligheid kunnen garanderen voor onze kinderen en onze leiding?’

Wij denken helaas van niet. We denken dat we dan teveel risico’s nemen. Ondanks dat we allerlei scenario’s bedacht hebben, kunnen we de eventuele gevolgen van – met een grote groep kinderen en leiding op kamp gaan – niet goed inschatten. Ook de overheid heeft op dit moment nog steeds geen groen licht gegeven.

Veiligheid is altijd het belangrijkste. Helaas voelen we ons dus genoodzaakt om (als eerste bestuur in 52 jaar) de kampweek te annuleren. Natuurlijk valt ons dit erg zwaar. Want wat is nou een zomervakantie zonder kamp? Maar soms gaat verstand boven gevoel. Beter voorkomen dan genezen.

We hopen op jullie begrip. We gaan natuurlijk ons uiterste best doen een passend afscheid te organiseren voor de kinderen die dit jaar voor de laatste keer op kamp zouden gaan. Hierover hoor je later, als er meer mogelijk en bekend is, meer.

Blijf ons volgen via onze social media kanalen!

Hartelijke groet namens ons allemaal,

Peter, Gertjan, Henk, Elise en Frank
Bestuur Jeugdkamp Krimpen